Marrja me qera e një banese

KUJDES: Për momentin apartamentet private mund  merren me qira vetëm  rastet e vecanta (vendimi merret nga Zyra e Mirëqenies Socialeose nëse ju mund  financoni apartamentin vetë përmes punësPërsëri pari duhet  merret leja e zyrës  mirëqenies sociale.

 

Qyteti Sprockhövel është përgjegjës për akomodimin.

Është e mundur  marrësh me qira një banesë  brenda Sprockhövel,  edhe  emrin tuajPër këtëduhet  plotësohet një formular i ofertës përkatëse  nga qiradhënësi / qiradhënësi i ardhshëm. (Angebotsformular)

Oferta e qirasë kontrollohet nga zyra e mirëqenies sociale (Znj. Nachtigall) e qytetit Sprockhövel, e cila gjithashtu kujdeset për formalitetet e kontratësPër këtë ndihmojnë edhe zyrtarët për refugjatët (Sarah Biet-Sayah dhe Michael Bergediek). Edhe apartamente  mëdha mund  merren me qira për disa njerëzParadhënien  e qirasë dhe kontributet shoqërore mund  parafinancohen nga Zyra e Mirëqenies Sociale dhe pastaj  paguhen me këste  Zyrën e Mirëqenies Sociale si pjesë e një kredie.

 

Lista e kontrollit "Të transferohesh në një banesë tënde"

Checkliste "Umzug in eine eigene Wohnung" (Lista e kontrollit " transferohesh nnje banesë tënden") - Informacione të  rëndësishme  për tu transferuasr në nje shtëpi tënde.

 

Ndarja e mbetjeve

Ndarja e mbeturinave - Informacion i rëndësishëm për ndarjen e mbeturinave