Informacion për virusin Corona

 

Shëndetësor

Kujdesi Mjekësor

Sëmur? Me një vërtetim nga Zyra e mirëqenies Sociale (Z. TollnikZnj. Nachtigall, ...), mund  vizitoni një mjek te përgjithshëm ose edhe një dentistokulist ose gjinekologNga ana tjetërkjo është gjithashtu e mundur me një kartë sigurimi shëndetësor AOK, e cili aplikohet nëpërmjet Zyrës  Mirëqenies SocialePër specialistë  tillë si ortopedistëtkirurgëtetj., keni nevojë për një referim nga një mjek i përgjithshëm cilin ju duhet ta vizitoni  parëIn

 raste urgjentemund  shkoni   fundjavë ose  mbrëmje  urgjencen e një spitali.

Spitalet në afërsi:

 • Evangelisches Krankenhaus Hattingen gGmbH
  Bredenscheider Str. 54 • 45525 Hattingen
 • Helios Klinikum Schwelm
  Dr.-Moeller-Str. 15, • 58332 Schwelm 

 një emergjencë seriozeju lutemi telefononi shërbimet e urgjencës: 112 (pa pagesënuk kërkohet asnjë kredi për telefon celular).

Thirrje emergjente

Policia: 110

Zjarrfikësja: 112

Ndihma e shpejtë:112

Të bëni një telefonatë urgjente

 1. Kush po telefononCili është emri juaj?
 2. Ku ka ndodhurKu qëndron problemiKu ndodhni ju
 3. Cfarë ka ndodhurCili është problemi? 
 4. Sa të lenduar kaCfarë lëndimi kanë personat?
 5. Ju lutem prisni për pyetje të tjera.

Lista e mjekëve  Sprockhövel

Liste Ärztinnen und Ärzte (Lista e mjekëve)

Lista e mjekëve  mund të flasin arabishtpersisht ose turqisht 

Ärzteliste (Stand: August 2016) (Lista e mjekëve me aftësi të gjuhëve të huaja)

Dhurim gjaku

Datat e tanishme për dhurimin e gjakut mund  gjenden këtu: hier.

Udhëzues Shëndetësor për Azilkërkuesit  Gjermani 

Ratgeber Gesundheit für Asylsuchende in Deutschland

 

Ndihmë gjatë konsultimit me mjekun

Bilder für den Arztbesuch/den Apothekenbesuch (Ilustrime për vizitën tek mjeku/ vizitën në farmaci )

Bilder für den Zahnarztbesuch (Ilustrime për vizitë tek dentisti)

TipDoc - Anamnesebögen/Fragebögen mit Patienteninformationen: Albanisch, Amharisch, Arabisch, Chinesisch, Englisch, Farsi, Französisch, Griechisch, Italienisch, Kurdisch, Paschtu, Russisch, Serbisch, Somali, Spanisch, Tigrinya, Türkisch, Urdu (TipDoc - Informacion mbi Pacientët / Pyetësorët: AlbanianAmharicArabicChineseEnglishFarsi, Frëngjisht, Greqisht, Italisht, KurdePashto, Rusisht, Serbisht, Somalisht, Spanjisht, Tigrinje, Turke, Urdu )

TipDoc - Therapiepläne: Englisch, Französisch, Italienisch, Portugiesisch, Russisch, Spanisch, Türkisch | Chinesisch, Englisch, Französisch, Japanisch, Koreanisch, Vietnamesisch | Albanisch, Bulgarisch, Englisch, Rumänisch, Serbisch | Amharisch, Englisch, Französisch, Somali, Tigrinya | Arabisch, Englisch, Farsi, Kurdisch, Paschtu, Urdu (TipDoc - Plane Terapie: Anglisht, Frëngjisht, Italisht, Portugalisht, Rusisht, Spanjisht, Turqisht. | Kinezisht, anglisht, frëngjisht, japonisht, koreanishtvietnamisht Shqip, Bullgarisht, Anglisht, Rumanisht, Serbisht Amharike, Anglisht, FrengjishtSomalishtTigrinje | Arabisht, anglisht, farsikurdepashtourdu )

Përcaktimi i fjalorëve për TipDoc mund të huazohet nga zyra e shërbimeve sociale.

 

Edukimi dhe shëndetit seksual

Zanzu - Mein Körper in Wort und Bild (Zanzu - Trupi im me fjalë dhe ilustrime)

Amyna - Informationen für Jugendliche (Amyna - Informacion për adoleshentët)

 

Materialet e informacionit për shëndetin

https://www.migration-gesundheit.bund.de/de/publikationen/deutsch/