Të udhëtosh me autobuz dhe tren

Sozialticket (Biletë sociale)

Me biletën sociale mund  udhëtoni me autobus, S-Bahn(tren), RE-Bahn(tren), tramvaj dhe metro  Ennepe-Ruhr-Kreis (EN-Kreis). Këto përfshijnë qytetet Breckerfeld, Ennepetal, Gevelsberg, Hattingen, Herdecke, Schwelm, Sprockhövel, Wetter(Ruhr) dhe Witten.

Mund të merrni maximumi 3 fëmijë me vete: E Hënë - e Premte nga ora 19.00, e Shtunë dhe e Diel (tërë ditën) dhe në 24.12. dhe 31.12.

Çmimi: 38,65 € / muaj | Niveli i çmimeve: PK

 

Aplikimi  Zyrën Sociale (Stadt Sprockhövel - Rathaus, Rathausplatz 4, 45549 Sprockhövel), Zonja Nachtigall. Me këtë verifikim mund  blihet bileta, për shembull kiosk stacionin e autobusëve Haßlinghausen..

 

Zusatzticket (Biletë shtes)

Me biletën shtesë ju mund  udhëtoni   gjithë zonën VRR me transport publik, për shembull  Bochum, Dortmund, Düsseldorf, Hagen, ...

Çmimi: 3,40 € / për udhëtim | 4 bileta: 12,20 € 

Qendrat shitjesqendrat e konsumatorëve VER, qendrat biletave  shumë autobusë dhe tramvaje dhe  makinat e biletave.

 

Einzelfahrschein (Biletë e vetme)

Biletat për një herë (biletë e vetmeose  shumëfishta mund  blihen  makinat e biletave qendrën e udhëtimit  Deutsche Bahn dhe  shumë kioska  stacionet e trenave autobusë është  e mundur   paguhen drejtpërdrejt te shoferi i autobusit.

KUJDES: Biletat e vetme vlejnë vetëm nëse janë  vulosuraNëse data dhe ora  biletën e vetme nuk është e shtypurbileta duhet  vuloset  një vulosës  biletave (data dhe ora  shtypen). Vulosësit e biletave janë  stacione treniautobusi dhe tramvaji.

 

Fahrpläne (Planët e udhetimit)

 

Lange Distanzen | Weite Fahrten (Distanca  gjata | Udhëtime  gjat)

Udhëtime  gjatapër shembull  Berlin, Mynih, Hamburg, ..., mund  bëhen me çmim  lirë me autobusë . Autobusët  distanca  gjata janë   lira se udhëtimet me tren.

 

Rregullat bazë të qarkullimit rrugor

Wichtige Regeln des Straßenverkehrs ( Rregulla të rëndësishme të qarkullimit rrugor)

 

Të udhëtosh me biçikletë

Sicher unterwegs mit dem Fahrrad - die wichtigsten Verkehrsregeln für Radfahrerinnen und Radfahrer ( Udhëtim i sigurt me biçikletë - rregullat më të rëndësishme të qarkullimit për çiklistët )

 

Të hapësh llogari bankare

Për  hapur një llogari bankarekeni nevojë për një dëshmi zyrtare  identitetit (Aufenthaltsgestattung, Duldung, ...) me vulën dhe nënshkrimin e zyrës  emigrimit.

Disa banka dhe Sparkasse kërkojnë gjithashtu një verifikim  banimit. 

Mirëmbajtja e llogarisë taksohetPër shembullnjë konto  Sparkasse Sprockhövel ka një tarife prej 9.90 € / muajNjë konto  Volksbank ka një tarif rreth 8,00  / muaj

Me nje konto baze mund  bëhen transferta dhe urdhër transferimiderdhje dhe tërheqje lekëshNuk ka depozit kreditiLlogaria nuk mund  tejkalohet.

 

Për nxënësit deri  moshën 27 vjeç llogaria është falas.

Kontrata e shkollimit profesional  duhet  paraqitet  Sparkasse.